Optične povezave in dobava opreme

Ponudniki so pravočasno predali vseh 637 optičnih povezav iz prvega dela razpisa, v teku je tudi že drugi del razpisa za dodatnih 118 povezav. Te optične povezave morajo biti pripravljene in predane do 30.10.2015.

Podpisana je pogodba o dobavi opreme s ponudnikom NIL d.o.o. V teku so priprave za distribucijo in namestitev opreme po posameznih zavodih. Dobava in namestitev mora biti končana v zelo kratkem času, zato prosimo za maksimalno sodelovanje z dobaviteljem.

Ponudnik bo stikala povezal na optično omrežje in vključil v električno omrežje. Povezave še ne bodo delovale, zato zavodom priporočamo, da ne odpovedujejo obstoječih povezav do obvestila o delovanju nove povezave.

Ekipa Arnesa bo izvajala priklope skupaj s posodobitvijo vozlišč, v osemnajstih krajih bodo vzpostavljena nova vozlišča. Zaradi velike količine novih priklopov bodo dela potekala postopoma, organizacije pa boste o preklopu na novo povezavo pravočasno obveščene.

S strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ste dobili okrožnico o dobavi opreme, prav tako je zavodom, ki bodo dobili opremo, obvestilo o začetku dobave poslal dobavitelj NIL d.o.o.

Ta vnos je bil objavljen v Izvedba projekta. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja