Delujoče prve povezave iz projekta IR optika

Z optično povezavo iz projekta IRoptika smo s kapaciteto 1 Gbit/s priklopili prve organizacije s področja izobraževanje in raziskovanja. Povezave že uspešno delujejo v dijaškem domu Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci in Vrtcu v Radencih ter v Knjižnici Ormož.
Arnes pospešeno dograjuje in vzpostavlja nova vozlišča po Sloveniji, ponudnik aktivne omrežne opreme pa namešča opremo po posameznih javnih zavodih. Po namestitvi opreme mora Arnes izvesti še priklope vseh 794 javnih zavodov. Vključno s fakultetami bo optična povezava preko projekta IR optika vzpostavljena do 847 organizacij.

Prve optike IR optikeNove zmogljive povezave bodo javnim zavodom omogočile uporabo širokega nabora naprednih e-storitev in digitalnih vsebin, izvorno digitalno pismenim generacijam pa omogočile izobraževanje za enakopravno in konkurenčno vključevanje v mednarodni prostor.

Ravnateljica Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, je skupaj z dijaki izrazila navdušenje nad novo internetno povezavo. SŠGT Radenci je šola z dijaškim domom in kot vzgojno-izobraževalna ustanova mora hoditi v korak s časom ter spremljati novosti, ki morajo biti dostopne vsem, predvsem pa mladim. V dijaškem domu so računalniško opremljene učilnice, ki služijo pouku gastronomije in turizma, prav tako pa so na voljo dijakom, ki bivajo v domu. Več kot 100 dijakov šole in dijaškega doma vsakodnevno raziskuje in brska po spletu za podatki. S to novo pridobitvijo je internet bistveno hitrejši, dijaki pa bolj zadovoljni, ker se jim strani na spletu hitreje nalagajo. Z realizacijo povezave pa je dana tudi možnost za nadgradnjo internega brezžičnega omrežja.

Ta vnos je bil objavljen v Izvedba projekta. Zaznamek za trajno povezavo.